Artistul adolescent editia a II a 2019 2020 WEB

 

 

Regulamentul înscrierii în concurs

     După deschiderea expoziției S.A.F.R de la Muzeul de Artă Vizuală din Galați, eveniment la care au fost prezentate și lucrările celor doi câștigători ai primei ediții a Concursului Național "Artistul Adolescent - Portretul în desen sau gravură", suntem bucuroși să anunțăm startul pentru cea de-a doua ediție a acestui concurs! Imagini de la vernisajul primei ediții, precum și lucrările finaliste.

     Astfel, datorită succesului ediției anterioare, la care au participat 29 de tineri iubitori de artă figurativă, avem bucuria să anunțăm începerea înscrierilor cu lucrări la cea de-a doua ediție a acestui concurs începând cu data de 18 noiembrie 2019.

 

     Tema va rămâne tot PORTRETUL iar prezentarea fotografiilor lucrărilor efectuate se va face până la data de 31 martie 2020.

     Ne bucurăm să avem ca noutate introducerea unei noi secțiuni și anume tehnica PICTURII ÎN ULEI! Astfel, vor fi trei secțiuni la care tinerii talentați din țară pot participa, și anume: gravura, desenul în creion, cărbune sau sepia și pictura în ulei.

     Lucrările selectate vor fi expuse în cadrul unei expoziții în care se vor anunța câștigătorii. Câte un câștigător la fiecare secțiune care va primi o Diplomă de Excelență și un premiu alcătuit dintr-un pachet cu produse specifice tehnicii la care a participat (în valoare de minim 300 Lei) dar și  o invitație la una dintre expozițiile organizate de către Societatea Artiștilor Figurativi din România.

     Toți finaliștii vor fi invitați să participe la una dintre taberele de creație pe care Societatea Artiștilor Figurativi din România le va organiza.

    Sperăm ca și la a doua ediție atingerea EXCELENȚEI în arta portretisticii să vă fie principalul motiv iar muza să vă fie călăuză, astfel încât lucrările înscrise în concurs să aibă o ținută profesionistă, respectând cerințele dorite de către membrii Societății Artiștilor Figurativi din România și anume:

 1. reprezentarea corectă din punct de vedere anatomic;
 2. naturalețe;
 3. tehnică desăvârșită;
 4. viziune personală;
 5. plasticitate;
 6. expresivitate.

*  Stilizarea sau “interpretarea” anatomiei nu face obiectul acestui concurs, nefiind luate în calcul dacă vor fi prezente în lucrările propuse. De asemeni, nu se primesc lucrări care în prealabil au fost lucrate sau retușate pe computer și apoi tipărite la dimensiunile solicitate mai jos, nici lucrările care au fost realizate ca teme școlare nu vor fi acceptate. Pentru secția Pictură sunt acceptate numai lucrările realizate în tehnica picturii în ulei.

Dimensiunile lucrărilor acceptate în concurs sunt:

 1. Gravură: minim 30x25 cm, la exterior 40x30 cm;
 2. Pictură în ulei: minim 50x40 cm;
 3. Desen: minim 70x50 cm.

 Înscrierea se va putea face în baza unei taxe de 10 lei pentru prima lucrare înscrisă în concurs la oricare dintre cele trei secțiuni (Desen | Gravură | Pictură). Fiecare participant poate să înscrie mai multe lucrări în concurs, la fiecare secțiune în parte dacă dorește sau numai la una dintre ele, cu un cost suplimentar de 8 lei pentru fiecare lucrare adăugată. Taxa de înscriere se va plăti Online sau prin Ordin de Plată (OP) în contul deschis la ING Bank (nume: Asociatia Societatea Artistilor, nr. RO74INGB0000999907929038).

Procedura de înscriere:

 • Online sau prin OP, trebuie menționat “Taxa de înscriere în concurs”.
 • Copia tranzacției făcută Online prin Home Banking va fi generată automat într-un fișier de tip PDF la expedierea ei în email-ul personal, de unde o veți salva și ulterior atașa, alături de fotografiile lucrărilor pe care doriți să le înscrieți în concurs.
 • Dacă plata se face prin Ordin de Plată, la sediul unei bănci, copia acestuia (scanată sau fotografiată) trebuie atașată alături de fotografiile lucrărilor pe care le înscrieți în concurs.


Date tehnice despre pregătirea imaginilor fotografiilor

 1. Tipul de fișier: JPEG sau PNG
 2. Rezoluția: minim 150 pixeli/inch - maxim 300 pixeli/inch
 3. Imaginea care va fi trimisă către noi să nu să nu fie mai mică de 2 MB și nu mai mare de 5 MB
 4. Denumirea fișierului: Exemplu - Alexandrescu-Gabriel.jpg În situația în care lucrarea are și un titlu, după menționarea numelui trebuie trecut și titlul lucrării. Exemplu - Alexandrescu-Gabriel-Melancolie.jpg

Adresa de expediere a fotografiilor: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 1. În subiectul email-ului va trebui să menționați “Desen", “Gravură" ori “Pictură” în funcție de secțiunea la care înscrieți lucrarea, sau lucrările.
 2. Fiecare participant poate înscrie, dacă dorește, una sau mai multe lucrări la fiecare secțiune.
 3. Cei care vor să înscrie lucrări la toate cele trei secțiuni, vor trimite odată cu dovada plății și fotografiile lucrărilor iar în corpul email-ului trebuie să menționați în text ce conține atașamentul.
 4. Dacă situația o va impune veți putea expedia mai multe email-uri pentru a vă încadra în capacitatea maximă de 20 de MB per email.
 5. De asemenea, puteți folosi serviciul www.wetransfer.com pentru a expedia fotografiile lucrărilor și dovada plății dacă acestea depășesc capacitatea de 20 de MB.

Vor fi două etape ale jurizării și o dată limită pentru înscriere, după cum urmează:

  1. 31 martie 2020, ora 22:00, este data limită de înscriere.
  2. 15 aprilie 2020 va fi publicată lista lucrărilor finaliste și toți cei care s-au înscris vor fi notificați printr-un email.
  3. În prima săptămână de școală din anul școlar 2020-2021, la o dată care va fi anunțată ulterior, se va organiza expoziția cu lucrările finaliste și cu o zi înaintea vernisajului se vor alege lucrările câștigătoare de la cele trei secțiuni - Desen, Gravură, sau Pictură. Vor fi calificate pentru expunere NUMAI lucrările care vor fi înrămate corespunzător și cu sisteme de agățare montate.

Vă invităm să participați la acest demers al ARTEI FIGURATIVE sperând că și de această dată marele câștigător va fi FRUMOSUL în arta portretisticii!

VĂ DORIM SUCCES!