Afisul expozitiei

Societatea Artiștilor Figurativi din România organizează, în colaborare cu Fundația “Eugene Ionesco” din Galați, expoziția concursului “Portretul în desen sau gravură” desfășurat în cadrul proiectului “Artistul adolescent” destinat exclusiv elevilor de liceu. Aceștia au avut libertatea de a se înscrie cu una sau mai multe lucrări la oricare dintre secțiunile Desen ori Gravură, sau chiar la ambele. 

Dintre cele 29 de lucrări prezentate la concurs au fost selectate numai cele care au întrunit cerințele regulamentului de concurs și pe care juriul, alcătuit din artiștii Theodora Daniela CAPĂT, Cornel CORCĂCEL, Raul POPA și Liviu-Adrian SANDU, le-a considerat a fi în conformitate cu dorința promovării studiului temeinic al temelor artei figurative în rândul adolescenților. 

La deschiderea oficială a expoziției, care va avea loc în data de 11 septembrie 2019, ora 18:00, la sediul Bibliotecii franceze “Eugene Ionesco” din Galați, atât publicul prezent cât și expozanții vor afla numele câștigătorilor celor două premii constituite din materiale profesionale de lucru dedicate Desenului sau Gravurii și a căror contravaloare este de 300 de lei fiecare.

Finaliștii acestui concurs merită aprecierea și sprijinul nostru, al tuturor adulților din jurul lor și vă invităm cu drag să le admirați isprăvile care vor fi expuse pe simezele galeriei mai sus menționată.